MULTIFUNKČNÍ SPORTOVNÍ HALAArchitektonická studieNaší další velkou výzvou bylo zadání multifunkční sportovní haly u ZŠ Ještědská. Zadáním byla variabilní herní plocha s navazujícími prostory hlediště, zázemím, posilovnou, občerstvením a klubovnami pro místní tým.

Základní škola je tvořena ze čtyř koridorem propojených pavilonů. Napojení na tento koridor byl jeden z hlavních faktorů umístění haly.
Budova je deset metrů vysoká, ze tří stran zapuštěná čtyři metry do svahu a díky tomu působí celkově nižším dojmem.
Na střeše haly je umístěno pět velkých světlíků, které propouštějí do objektu denní světlo. Celá plocha je zazeleněna bezúdržbovými trvalkami.
Fasáda je tvořena šedým pohledovým betonem se svislými lamelami v barevných odstínech tyrkysové až žluté.
Ty slouží nejen jako estetický prvek, ale také jako sluneční zábrana v místech kde překrývají okna.

Po vstupu do objektu skrz prosklené zádveří se návštěvník nachází v prostorném foyer, jehož součástí je recepce, šatna a občerstvení.
Od recepce je možné vejít přímo do haly nebo pokračovat chodbou, kde se nachází zázemí učitelů a sportovců, a která navazuje
na koridor školní budovy. Vnitřní prostor haly je navržen tak, aby se dal dle potřeb rozdělit pomoci rolovacích závěsů do tří částí.
Herní plocha je tvořena z tyrkysového vinylu a dřevěné podlahy. Stupně hlediště jsou z monolitického betonu a místa pro sezení jsou obložena dřevem.
Prostor u hlavního vstupu do objektu je vhodný pro koncerty a kulturní akce pod otevřeným nebem, které mohou být oživením této části Liberce.

Místo: Liberec – Dolní Hanychov
Investor: Statutární město Liberec
Datum: 11/2015
Stav: studie


ImageImageImageImageImage

MULTIFUNKČNÍ SPORTOVNÍ HALAArchitektonická studieNaší další velkou výzvou bylo zadání multifunkční sportovní haly u ZŠ Ještědská. Zadáním byla variabilní herní plocha s navazujícími prostory hlediště, zázemím, posilovnou, občerstvením a klubovnami pro místní tým.

Základní škola je tvořena ze čtyř koridorem propojených pavilonů. Napojení na tento koridor byl jeden z hlavních faktorů umístění haly.
Budova je deset metrů vysoká, ze tří stran zapuštěná čtyři metry do svahu a díky tomu působí celkově nižším dojmem.
Na střeše haly je umístěno pět velkých světlíků, které propouštějí do objektu denní světlo. Celá plocha je zazeleněna bezúdržbovými trvalkami.
Fasáda je tvořena šedým pohledovým betonem se svislými lamelami v barevných odstínech tyrkysové až žluté.
Ty slouží nejen jako estetický prvek, ale také jako sluneční zábrana v místech kde překrývají okna.

Po vstupu do objektu skrz prosklené zádveří se návštěvník nachází v prostorném foyer, jehož součástí je recepce, šatna a občerstvení.
Od recepce je možné vejít přímo do haly nebo pokračovat chodbou, kde se nachází zázemí učitelů a sportovců, a která navazuje
na koridor školní budovy. Vnitřní prostor haly je navržen tak, aby se dal dle potřeb rozdělit pomoci rolovacích závěsů do tří částí.
Herní plocha je tvořena z tyrkysového vinylu a dřevěné podlahy. Stupně hlediště jsou z monolitického betonu a místa pro sezení jsou obložena dřevem.
Prostor u hlavního vstupu do objektu je vhodný pro koncerty a kulturní akce pod otevřeným nebem, které mohou být oživením této části Liberce.

Místo: Liberec – Dolní Hanychov
Investor: Statutární město Liberec
Datum: 11/2015
Stav: studie


ImageImageImageImageImage